Neverovatno!

KAKO SE VI VRAĆATE S POSLA? JEDAN NAROD PLIVA REKOM DO KUĆE: Imaju posebne torbe - em se osveže, em izbegnu GUŽVU...

Autor Teodora Boškovski

Plivanje rekom Rajnom od posla do kuće postao je hit!

Izvor: Tiktok/printscreen/vannabojovic

Povrtak sa posla kući, pogotovo u vreme špica i vrućina mnogima presedne. Neko se vraća autobusom, vozom, automobilom, a neki plivaju... U švajcarskom gradu Bazelu to je uobičajena pojava, ma koiko delovalo čudno. Neki građani Bazela jednostavno od posla do kuće plutaju nizvodno rekom Rajnom.

U posebnu torbu, dizajniranu da nepropušta vodu, oni ubaciju svoje stvari, skidaju odeću ispod koje uveliko imaju kupaći u uskaču u Rajnu. Ova neobična navika turistima je potpuno nesvakidašnja, a kako i ne bi...

Devojka po imenu Vana, uspela je da snimi ovaj fenomen. Kako je napisala, na ovaj način žele da se osveže za vreme vrelih dana i da izbegnu gužvu u saobraćaju i skupi gradski prevoz. Ova njihova navika postala je hit među turistima, koji i sami tokom leta ne propuštaju priliku da se okupaji u čistoj gradskoj reci. Kupanje u Rajni hit je i lokalcima i njihovim gostima! Kako se navodi na službenim stranicama Bazela, kupanje u Rajni jedna je od omiljenih letnjih aktivnosti u gradu. Čak pozivaju turiste da se pridruže lokalcima i uskoče u čistu reku čija  temperatura tokom leta iznosi oko 23 stepena Celzijusa.

Takođe, u Bazelu postoji nekoliko mesta direktno na obali Rajne u vidu kupališta na kojima se možete sunčati, osvežiti ili ih koristiti za ulazak i izlazak iz reke.

"Plivači puste da ih struja vodi nizvodno. okolo nema spaisoca, a Rajna je poprilično opasna reka", piše na videu.

A da li biste se vi usudili?

Pogledajte u videu kako to izgleda:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO)