Rende su neizostavni kuhinjski predmet u svakoj kući jer pre svega olakšavaju spremanje jela. Kada vam hitno treba da narežete kriške ili kolutove nekog povrća tu su rende! Sastoje se od četiri strane i svaka od njih ima drugačiju funkciju. I dok su jedne sa nešto većim otvorima, druge imaju manje rupice.
Ali, da li znate čemu služi upravo četvrti nastavak za rende, onaj sa najsitnijim rupicama koji se uglavnom najmanje koristi?
Korisnisnici Interneta našli su se u dilemi te potražili odgovor na ovo pitanje. Jedan od njih je čak postavio fotografiju svojih rendi i upitao: "Da li neko ikada koristi ovaj deo rende? Za šta je uopšte?" Ubrzo su osvanuli odgovori. I dok su se neki samo ispovređivali na sitnim rupicama, kuvari su otkrili pravu svrhu ove četvrte strane rende.
Naime, ona je idealna za rendanje parmezana, korice limuna, narandže ili limete ili belog luka. Takođe, objasnili su da su najveće rupe namenjene za seckanje polutvrdog sira kao što je čedar.
"Uzmite koru od tvrdog sira, belog luka, muškatnog oraščića ili možda đumbira da napravite pastu", dodali su kuvari.
Takođe su predložili i načine za efikasno čišćenje rende za sir i savetovali da koristite abrazivni sunđer ili natapanje preko noći da biste se rešili tvrdokornih mrlja hrane koje su se zalepile za rende. Kada je reč o još nekim trikovima, jedan će vam olašati rendanje. Naime, umesto da rende držite upravno položite ih horizontalno.
BONUS VIDEO:
(MONDO)