Genijalni trik

BUBAŠVABE SE NAJVIŠE RAZMNOŽAVAJU LETI! Obožavaju kuhinju i kupatilo, a evo kako da ih se otarasite - trebaće vam BALON

Autor Teodora Boškovski

Evo kako da sprečite bubašvabe da uđu u kuću!

Izvor: kaninw/Shutterstock

Tokom letnjeg perioda nepoželjni gosti u našem domu, poput bubašvaba, češći su nego što mislimo. Jednostavno, one su tada u potrazi za hladnijim i vlažnijim okruženjem zbog velikih vrućina. Kupatilo, česme, slivnici i WC šolje su idealna mesta za bubašvabe.

U 90% slučajeva mogu se videti u kupatilu, posebno u tuš kabini, kadi ili lavabou. Ovo su bubašvabe koji vole toplu, vlažnu i slabo osvetljenu okolinu u kojoj se mogu hraniti i preživeti, makar samo nekoliko dana.

Na prvom mestu kako biste sprečili njihovu pojavu i razmnožavanje jeste da adekvatno vodite računa o higijeni doma. Redovno izbacujte đubre, čistite sudoperu od otapadaka hrane, ne ostavljajte prljave sudove preko noći, jer bubašvabe privlače mirisi koji izlaze čak iz najmanje rupe u kući.

Na svu sreću, postoji genijalan i jednostavan trik koji će sprečiti da bubašvabe iz kanalizacije kroz odvode dospeuju u vaš dom. Sve što vam treba jeste običan balon!

Isecite ga sa obe strane, tamo gde se naduvava i tamo gde je najširi. Raširite ga i postavite ispod odvoda za tuširanje. Mali rez će propustiti dovoljno vode, ali otežati bubašvabama da prođu kroz njega.

Pogledajte detaljno u videu ovaj trik:

BONUS VIDEO:

 (MONDO)