NAKLON ZA NJENE REČI

OVA ŽENA JE NAJBOLJA SVEKRVA I TAŠTA - S RAZLOGOM! Skinula hidžab, a zbog BRUTALNOG IZGLEDA niko ne veruje da ima 53!

Autor Tamara Veličković

Kraljicu Raniju opisuju kao najlepšu ženu arapskih šeika, ali i kao najbolju svekrvu i još bolju taštu.

Izvor: Profimedia

Ranija el Abdulah, kraljica Jordana, žena kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina, važi za najlepšu ženu arapskih šeika. Dok nezvanično nosi ovu laskavu titulu, jordanska kraljica se bori za ženska prava. Ona se zalaže za ekonomsku nezavinost, donošenje odluka i sve one stvari koje ženama u arapskom svetu nisu omogućene.

Kada je u junu 1993. godine Ranija izgovorila sudbonosno "da" Abdulahu, najviše je bila impresionirana baka Abdulaha II, kraljica Zein al Šaraf Talal, koja je na venčanju izgovorila: "Ti si dijamant koji će postati deo porodice Hašemita". Tada niko nije ni slutio da će upravo kraljica Ranija postati najbolja svekrva i još bolja tašta. Rodila je četvoro dece - ćerke Iman i Salmu i sinove Huseina i Hašema. Sa 28 godina postala je najmlađa kraljica na svetu, a danas malo ko može da poveruje da ima 53. Razlog je izgled na kome joj zavide i upola mlađe.

Izvor: Profimedia

Zašto je kraljica Ranija toliko dobra svekrva?

Princ Husein, prestolonaslednik Jordana i njegova partnerka Radžva Al-Saif izgovorili su sudbonosno "da" u palati Zahran u Amanu prema islamskom obredu pred više od 700 zvanica iz čitavog sveta. O svakom detalju se vodilo računa, a kraljica Ranija je priželjkivala takvu snaju. Svojim rečima oduševila je stotine zvanica.

Izvor: Profimedia

"Presrećna sam što ste svi vi mogli da dođete i slavite s nama. Nikad neću zaboraviti koliko smo bili uzbuđeni kralj i ja kad nam je Al Husein rekao da želi da se oženi Radžvom. Ona je savršen odgovor na sve moje molitve", obratila se kraljica Ranije prisutnima, koja je na devojačkoj večeri uputila emotivne reči i Radžvinoj majci. "Ovo je sad njena zemlja, ovo je njen narod. Al Husein i mi ćemo dobro voditi računa o njoj. Ona je od sada moja treća ćerka".

Zašto je kraljica Ranija toliko dobra tašta?

Izvor: Profimedia

Mlada princeza Iman bin Abdula udala se za svog verenika Džamila Aleksandra Termiotisa u martu ove godine. Kraljica Ranija čestitala je ćerki i zetu venčanje na svom Instagramu i poručila Iman da joj želi mnogo ljubavi, radosti i smeha. "Moja draga Iman, ovo nije zbogom, jer si ti uvek u mom srcu i mojim mislima. Bog te blagoslovio", napisala je Ranija.

BONUS VIDEO:

(MONDO)