VIDEO

SA 27 IDEM U PENZIJU! NIKAD NE RADITE POSAO SA PUNIM RADNIM VREMENOM! Snimak zapalio mreže, da li je ovo moguće?

Autor Tamara Veličković

Da li njeni saveti zaista mogu da pomognu u štednji?

Izvor: Tiktok/herfirst100k/Screenshot

Tori Dunlap, američka blogerka i finansijski stručnjak, preplavila je društvene mreže snimkom u kom objašnjava kako možemo da se obogatimo. Otkrila je da je uštedela dovoljno novca, a to "dovoljno" podrazumeva sumu zbog koje može da se penzioniše sa 27 godina. Kako je objasnila, postoje tri principa kojima se vodila. Evo o čemu je reč:

1. PRINCIP - PREGOVARAJTE

"Uvek pregovarajte o koracima koje vam poslodavac nudi i nemojte se plašiti da promenite posao ako primetite produženu stagnaciju zarade", rekla je i napomenula da misli na platu koja odgovara našoj posvećenosti, kompetenciji i trudu uloženom u posao. Sami finansijski zahtevi neće pomoći ako nemamo čime da ih opravdamo, ali vredi ih ceniti.

2. PRINCIP - INVESTIRAJTE

"Kada moji klijenti pitaju kada da počnu da ulažu, ja uvek odgovaram - odmah. Vreme je tada na vašoj strani. Ako još niste počeli da ulažete, pokušajte da uđete u temu. Odgovarajuće istraživanje je ključno pitanje u smislu ulaganja, jer kao što znate, novac se ne može samo dobiti, već i izgubiti", savetovala je.

3. PRINCIP - SAMO DODATNA ZARADA

"Radite šta god, osim posla sa punim radnim vremenom. Radite ono što će vam doneti dodatnu zaradu. To je svakako jedan od najtežih predloga za sprovođenje", rekla je Tori koja za primer navodi sebe. Njen posao, vredan milion dolara, počeo je kao hobi posle radnog vremena. "Vredi imati više od jednog izvora prihoda", rekla je.

Njeni saveti dobili su različita mišljenja. Dok jedni smatraju da se sve može kad se hoće, drugi misle da je nemoguće uštedeti baš toliko da bismo već do 30. godine mogli da odemo u penziju. Pogledajte snimak, pa presudite:

BONUS VIDEO:

(MONDO)