Stil

ARMANI OTKRIVA NAJČEŠĆE GREŠKE KOD KUPOVINE KAPUTA! Ovako treba da izgleda dobar komad - izgledaćete otmeno i "SKUPO"

Autor Teodora Boškovski

Italijanski kralj mode, Đorđo Armani, ukazuje na najčešće greške kod kupovine trendi komada odeće ove sezone - kaputa!

Izvor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimed

Kralj stila bez premca, italijanski kreator Đorđo Armani ne daje često intervjue, ali kada osvanu u modnim časopisima i novinama, one se pomno pamte i prepričavaju. Nije ni čudo, jer ko će bolje da pruži modne savete nego Armani.

Svojevremno je za prestižni "Vogue" govorio kojih to pet komada svaka dama mora ima u svom ormaru, a nakon toga o najčešćim greškama koje žene prave prilikom kupovine kaputa. Ove sezone kaputi vode visoko mesto u trendovima, najčešće možemo na ulicama da ih videmo dugih krojeva i različitih nijansi. Evo na šta bi  dame i jači pol da obrati pažnju po mišljenju Armanija:

Loš kroj kaputa

"Uvek je stvar u kroju”, rekao je. Žene, ali i muškarci, trebalo bi da obrate posebnu pažnju na to kako im kaput stoji. Ako je preveliki, progutaće onoga ko ga nosi, pretesan će biti neudoban i neće lepo leći preko odeće koja se nosi ispod kaputa, naglasio je Armani.

Predugi rukavi

"Po mom mišljenju, dobar kaput oko grudi i ramena treba prirodno da pada, rukavi treba da se zaustave na zglobu, koji je senzualan i zavodljiv deo tela, treba da se nazire", savetuje Armani.

Bira se trend a ne klasika

"Dobar kaput treba da bude multifunkcionalan, da možete da ga nosite na posao i u raznim situacijama, pa je zato investicija u klasične komade dobra. Kao što je slučaj i sa bilo kojik drugim komadom odeće, ne treba da se nosi na rigdan način već nonšalantno, opušteno, sa samopouzdanjem", istakao je Armani.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)