GROZAN PRIZOR

DUGO NISMO MOGLI DA SHVATIMO ZAŠTO SE OSEĆAMO TAKO LOŠE! Onda je muž otvorio vodokotlić, da li je ovo NORMALNO?! (VIDEO)

Autor Tamara Veličković

Kada je videla šta stoji u vodokotliću, odmah se obratila za pomoć.

Izvor: TikTok/screenshot/jungleberry9

Jedna žena je objavila snimak koji je za kratko vreme postao viralan. Napisala je da dugo nije mogla da shvati zašto se njen suprug i ona osećaju loše. "Krivca" su pronašli u kupatilu, a sve se dogodilo kada je njen suprug otvorio vodokotlić. "Dakle, moj suprug i ja smo se osećali loše. Upravo smo ovo otkrili u WC-u, šta da radimo?", obratila se u snimku koji prikazuje crnu buđ.

Stručnjaci navode da čestice koja oslobađa crna buđ mogu da izazovu tremor i promene raspoloženja. "Odakle uopšte da počnem?", pitala je žena usplahireno, a potom je dobila niz saveta. "Dezinfikujte svoj dom i pobrinite se da nemate buđi na drugim mestima, a verovatno imate", "Ovo je uobičajeno. Isperite sve sirćetom", "Dodajte tabletu izbeljivača u kotlić, ali nakon što ga dobro izribate", "Morate da ispraznite vodu i očistite unutrašnju stranu WC-a, a kada završite s tim, treba da napunite vrućom vodom i pustite vodu 3 ili 4 puta", pisali su mnogi...

Šta raditi ako otkrijete buđ u domu?

Stručnjak i majstor za grejanje, Dejv Džonson upozorava da vlaga takođe može da predstavljati "veliki rizik" po zdravlje jer često dovodi do razvoja buđi. Preporučuje nekoliko načina kako da otklonite buđ:

  • Otvarajte prozore i vrata na kraće vremenske periode
  • Pokušajte da održite temperaturu u kući iznad 14 stepeni Celzijusa
  • Koristite odvlaživač vazduha u područjima sa viškom vlage
  • Često proveravajte potencijalna vlažna mesta
  • Očistite sve ormare za ventilaciju i uske prostore

"Ključ za sprečavanje vlage i buđi jeste da obezbedite dobru ventilaciju u vašem domu, a praćenje gore navedenih saveta može da vam pomogne u tome", objašnjava Dejv i dodaje da ukoliko se plesne naslage ne povlače, vreme je da se obratite profesionalcima koji će bezbedno otkloniti ovaj problem. Pogledajte kako izgleda snimak koji je preplavio mreže:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)