FOTO

EMA ŽIVI U STANU OD 8 KVADRATA, A PLAĆA GA SKORO 580€! Pogledajte kako izgleda, dnevna je potpuno ODVOJENA od spavaće

Autor Tamara Veličković

Pogledajte kako izgleda stan od samo 8 kvadrata!

Izvor: YouTube/Screenshot/Living Big In A Tiny House

Ako ste mislili da je nemoguće živeti u stanu koji ima manje od deset kvadrata, prevarili ste. Ema živi u Japanu, gde su troškovi života visoki. Kuće u Tokiju imaju u proseku 65,9 kvadratnih metara i uglavnom se sastoje od dnevnog boravka, trpezarije, kuhinje, spavaće sobe i kupatila. Zbog visokih cena, sve više ljudi kupuje prostore koji su prilično mali naspram uobičajenih.

Ipak, kada je Ema pokazala kako izgleda stan od samo osam kvadrata, svi su prokomentarisali da je "prešla igricu". Kada ispruži ruke, može da dodirne oba zida. Ono što je posebno interesantno, to je da je njen dnevni boravak odvojen od spavaće sobe. "Zapravo konačno mogu da se rastegnem barem u jednom smeru. Mislim da bi bez ovog prostora gore bio preskučen, ali ovako mi je dobar osećaj", rekla je Ema.

"Kada sam razgledala stanove, ovaj me je oduševio jer je na dva nivoa. Većina stanova ima jednu sobu - za spavanje, kuvanje i WC u istoj prostoriji, dok moj ima odvojen dnevni deo od spavaćeg", objasnila je Australijanka Ema koja je ispunila svoju životnu želju da živi i radi u Tokiju, ali se i suočila sa činjenicom da Japanci u centru svoje prestonice žive u kutijama šibica! Ema u ovom stanu ima sve što joj je potrebno - kuhinju, kupatilo, spavaću sobu, čak i terasu. Mesečno ga plaća 69.000 jena, što iznosi oko 578 evra. Pogledajte kako stan od osam kvadrata izgleda:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)