GORE MREŽE

PAO NA RAZGOVORU ZA POSAO U REKORDNOM ROKU! U prvih 5 minuta napravio GREŠKU, CV nisu hteli ni da pogledaju

Autor Tamara Veličković

Priča o muškarcu koji je na razgovoru za posao pao, a da nije ni ušao u kancelariju, izazvala je podeljena mišljenja na mrežama!

Izvor: fizkes/Shutterstock

Izgleda da razgovor za posao može da bude neuspešan, a da niste ni ušli u kancelariju, progovorili ili pružili svoj CV. Na Reditu je osvanula priča jedne Ruskinje koja je zaposlena u velikoj kompaniji. Ona je objasnila kako je jedan muškarac pao na razgovoru za posao u prvih pet minuta.

Kako je istakla, ostavio je loš utisak i pre nego što je imao priliku da dokaže profesionalne sposobnosti. Ona je bila sekretarica koja ga je sačekala na samom ulazu u zgradu, a zapravo je radila kao menadžerka za ljudske resurse. "Danas je kandidat pao na intervjuu u prvih 5 minuta od ulaska u zgradu. Pokazao je nepoštovanje čim je ušao u zgradu", napisala je ona na Reditu.

Kandidat za posao jedva je pogledao menadžerku u oči kada ga je pozdravila. Zatim je pokušala da ga uključi u razgovor, ali opet je bilo neuspešno. "Nema kontakta očima i interesovanja za razgovor. Ono što kandidat nije razumeo jeste da sam ja zapravo menadžerka za ljudske resurse", napisala je.

Pozvala je kandidata za posao u konferencijsku salu i objasnila da je svaka osoba u kompaniji vredna i dostojna poštovanja, bilo da radi na recepciji ili u kancelariji. "Hvala na izdvojenom vremenu, ali razgovor za posao je završen. Budite ljubazni prema svima u zgradi", glasile su reči kojima je razgovor sa kandidatom završen.

Mnogi na Reditu su se složili da je važno biti ljubazan prema svima, ali bilo je i onih koji su istakli da je odluka preterana jer je kandidat možda imao tremu. "Ako se prema recepcioneru ili sekretarici ponašaju ružno, zamislite koliko će se loše ponašati prema ostalima kada dobiju posao", "Jednom sam otvorio vrata domaru, a on je začuđeno rekao: 'Baš lepo od vas'", "Ja bih možda imao anksioznost i prosto ne bih bio fokusiran na razgovor sa sekretaricom", pisali su mnogi. Koje je vaše mišljenje?

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)