Stil

"BAPSKE GAĆE" SE VRAĆAJU NA VELIKA VRATA! Da li ćemo da ih nosimo na PROLEĆE? Slavna ALBANKA ih ne skida, ima ih RAZNIH

Autor Teodora Boškovski

Kako se čini, "bapske gaće" su ponovo u modi!

Izvor: Profimedia

Nekada su naše bake nosile nešto komotniji i veći donji veš, nego što je to slučaj danas. Zato su i dobile naziv "bapske gaće" ili "bubregare" - pošto su bile toliko duboke da su pokrivale i brubrege.

Međutim, kako su godine odmicale i moda se menjala, ženski donji veš se sve više smanjivao. Ovaj trend smanjivanja gaća počeo je od pedesetih godina prošlog veka. Kako se čini, "bapske gaće" su ponovo u modi i to zahvaljujući mlađim, Z generacijama. Ovaj staro-novi trend zaludeo je pripadnice lepšeg pola na društvenim mrežama, a ni poznate dame mu nisu odolele.

Za razliku od klasičnih "bubregara", današnje "bapske gaće" su nešto modernije. Mogu se naći u najrazličitijim materijalima I krojevima. Kako ističu žene - u njima se osećaju mnogo udobnije, ali I u trendu. Ne nose ih ispod pantalona, već naprotiv, nose ih kao šortseve. Kada je reč o poznatim damama, u "bapskim gaćama" su prednjačile Bela Hadid i Kendal Džener. Takođe, sve popularniji trend "golih haljina" iziskuje nošenje ove vrste donjeg veša. U njima ste mogli da vidite Dakotu Džonson, kao i pevačice albanskog porekla Ritu Oru I Dua Lipu. 

Pogledajte kako to izgleda u galeriji:

 (MONDO/T.B.)