Dom

"PRETVORILI SMO ŠUPU U KUĆU!" Bračni par smislio kako da UŠTEDI: U 46 kvadrata gaje ŽIVOTINJE i kuvaju uz pomoć IZMETA

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte kako je jedan bračni par pretvorio običnu šupu u topli dom!

Izvor: TikTok/printscreen/discountlanddeals

Da jedan prostor za ostavu, tačnije šupa, može da postane novi dom, dokazao je bračni par iz Amerike (Džordžije). Oni su šupu od 46 metara kvadratnih renovirali u kuću iz snova. Nekadašnja mračna šupa, danas je prozračna i obložena drvetom, vrlo ušukana, a dodatni plus je staklenik u kojem uzgajaju voće i povrće.

U videu koji su nedavno podelili na društvenoj mreži TikTok, mladi bračni par je pokazao kako izgleda unutrašnjost kuće, ali i njen način održivosti. Naime, na krovu su ugradili solarne panele uz pomoć kojih dobijaju električnu energiju. Takođe, skupljaju i kišnicu zahvaljujući kojoj navodnjavaju biljke. Na pamet im je palo još jedna ekološko rešenje, a to je pretvaranje izmeta u bio-gorivo.

Izvor: TikTok/printscreen/discountlanddeals

Kuća ima veliki krevet, dnevni boravak s kaučem i veliku kuhinju. Kako bi im bilo ugodno zimi, par greje dom na šporet na drva. U zadnjem delu šupe, tačnije stakleniku, uzgajaju i živinu, poput kokošaka, patki i prepelica koje im daju zalihe domaćih jaja. Kako bi dodatno zaradili novac, bračni par iznajmljuje kuću na poznatom sajtu za oglašavanje.

Pogledajte u videu kako njihova kuća izgleda:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)