Stil

OMILJENA PROLEĆNA SALATA VIKTORIJE BEKAM! Potrebna su vam 5 sastojka, sprema se brzo i lako

Autor Teodora Boškovski

Modna ikona Viktorija Bekam otkriva recept za zdravu prolećnu salatu.

Izvor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ikona stila, preduzetnica, majka, Viktorija Bekam (49), trudi se da balansira između privatnog i poslovnog života. U tome je pomaže disciplina, redovna fizička aktivnost i zdrava ishrana. Na pragu šeste decenije može da se pohvali vitkom figurom. Kako joj to polazi za rukom?

Bekamova je nedavno na svom Instagram profilu otkrila jedno do svojih omiljenih jela, prolećnu salatu koja se sastoji od samo 5 jednostavnih sastojaka. Za njenu pripremu ne treba da budete profesionalac u kuhinji, jer se priprema brzo i lako. Salata se sastoji od avokada, tunjevine, leblebije, rukole i luka. Po želji možete dodati neki preliv poput grčkog jogurta da dobije na teksturi, ali avokado će prilikom miješanja dati mekoću i spojiti sve okuse, piše 24sata.hr

Izvor: Instagram/victoriabeckham/Printscreen

Viktorija Bekam je poznata kao velika ljubiteljica ribe i često naglašava kako je svakodnevno konzumira. Riba je prepuna omega-3 masnih kiselina i proteina koji pomažu u održavanju i rastu mišića, takođe tu je i avokado koji je bogat "dobrim" masnoćama koje i u sebi sadrži kompleks vitamina B, vitamine A i E, kao i minerale kalijum i magnezijum.

Leblebije koje u salatu dodaje Bekamova bogate su proteinima i enzimima koji pomažu u radu creva, dok je rukola izvor gvožđa, kalijuma, kalcijuma, vitamina C, folne kiseline i beta-karotena. I za kraj, tu je luk koji ima brojne blagodeti za zdravlje, jedna od njih je da deluje protiv upala u organizmu.

Pogledajte u galeriji kako izgleda Viktorija Bekam:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)