TRIK

"UŠTEDELA SAM ZA MORE, MOGU DA LETUJEM GDE HOĆU" Uvela samo jednu promenu, sad je svi pitaju za pomoć

Autor Tamara Veličković

Uz minimalnu promenu u kojoj nije osetila da štedi, uspela je da odvoji novac za letovanje.

Izvor: TikTok/maddyalexandergrout

Leto je pred nama, mnogi su već rezervisali smeštaj na egzotičnim destinacijama, a ima i onih koji još uvek nisu sigurni da li će ići. Razlog je finansijska situacija koja često iziskuje štednju. Da li ste čuli za metodu "dan bez trošenja"? Osmislila ju je Medi Aleksander Grout, stručnjak koja vodi aplikaciju Mad About Money. Ova metoda podrazumeva da izdvojite makar jedan u nedelji kada nećete trošiti.

"Tokom mesec dana, s četiri do pet dana bez trošenja, uštedimo oko 250 evra. Ovaj novac je uložen za naš ovogodišnji odmor na ostrvu Vajt. Uvek sam zapisivala stvari na kojima štedimo, a kada postignemo cilj, počinjemo da radimo na sledećem, a to je sada štednja za depozit za novu kuću", rekla je Medi.

Ona je objasnila da izazov možete da prilagodite kako god vama odgovara. Ovu metodu prokomentarisala je i Frančeska Henri, osnivačica The Money Fox, platforme koja pomaže ženama da nauče kako da planiraju kućni budžet i izgrade bogatstvo.

"Počela sam tako da nisam trošila sedam dana, a zatim sam produžila taj interval jer sam htela malo dublje da istražim svoje navike trošenja. Koristim ovu metodu kao alat za analizu, umesto da je posmatram kao strog izazov. Ako ovo primenite, jednostavno ćete se navići na to", rekla je.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)