Neverovatno

ŽENA MU SE PORAĐA, A POLICIJA MU ZA PETAMA: Scena u Pančevu kao iz filma, njihovoj sreći nije bilo kraja

Autor Teodora Boškovski

Policajci brzom reakcijom pomogli mladim roditeljima da stignu do porodilišta!

Izvor: Prva/printscreen

Jedan dečak iz Padine želeo je pre dva dana da se rodi malo ranije i brže nego što su roditelji očekivali... Vodenjak mlade majke je pukao, porođaj je krenuo brzo i sve bi to bilo manje dramatično da majka nije trebalo da se porodi u Beogradu, na Zvezdari! I ko zna da li bi tako bilo da njegov tata zbog prebrze vožnje patrole policije nisu dvaput zaustavljale...

"Supruzi je sinoć pola sata pre ponoći pukao vodenjak i porođaj se brzo odvijao, pa smo brzo krenuli na Zvezdaru, gde je trebalo da se porodi. Uhvatila me je panika i krenuo sam brže da vozim da bismo na vreme stigli u porodilište", rekao je tada novopečeni otac za "Zdravo Pančevo".

Major policije Dragan Vasilić, zamennik komandira saobraćene policije Pančevo i Nebojša Spasić policajac, pomogli su mladim roditeljima da bezbedno stignu do bolnice, a gostujući na Prva TV ispričali su kako je to izgledalo.

"Ja sam bio u sklopu te druge patrole koja je zaustavila ovog vozača sa porodiljom u vozilu. To veče je izgledalo uobičajeno, kao i svako drugo veče. Naš posao je takav, dinamičan, tako da obično očekujemo neočekivano. Iznenađenje je usledilo kada smo u Crepaji iz pravca Kovačice zaustavili vozilo, čiji vozač nam je odmah saopštio da je sa njim u vozilu žena koja se porađa. Mi smo mu odmah omogućili da nastavi dalje kretanje i meni je tada kroz glavu prošlo da on baš nije fokusiran na vožnju i na saobraćaj, jer mora pažnju da obrati na gospođu koja je bila pored njega. Tada sam pozvao prvu narednu patrolu koja je bila u naselju Skrobara u severnoj industrijskoj zoni grada Pančeva. U toj patroli se nalazio Nebojša zajedno sa policajcem Đukić Stefanom i našim komandirom saobraćene policije u Pančevu Aleksandrom Miljković", rekao je Dragan.

"Kako sam prošao, oni su krenuli za mnom. Već sam počeo da se nerviram uveren da će opet da me zaustavljaju. Međutim, oni su mi samo viknuli kroz prozor: 'Pratite nas' i ja sam shvatio da su im kolege zapravo javile da se u vozilu nalazi trudnica koja se porađa", prisetio se otac.

"Pola sata pre ponoći nam je zajedno komandir javio putem telefona da se vozilo ka Pančevu kreće velikom brzinom, da je u pitanju inostrano vozilo i da je u vozilu porodilja, nakon čega smo mi brzo doneli odluku da sačekamo vozilo kako bismo ga ispratili do Pančeva. S obzirom da je bio vikend, mi smo sačekali vozilo, vozilo je prošlo, krenuli smo za vozilom pod rotacijom, gde smo se kretali pored vozila i kroz prozor rekli da nas prati. Nakon čega je, pretpostavljam, vozač shvatio o čemu se radi. kretali smo se ka Pančevu gde smo mu čistili put. S obzirom da je bio vikend, subota, malo veći intenzitet saobraćaja je bio, tako da smo stigli na vreme", ispričao je policajac Nebojša.

"Scena je bila kao iz filma! Uspeli smo jedan deo puta da snimimo da bi smo sinu jednog dana to pokazali. Stigli smo tačno na vreme i za sat vremena ja i supruga smo dobili zdravog i pravog sina. Prvo dete nam je, momak od 3,8 kg i 54 cm zdrav i prav. Putem kući sam se nadao da ću sresti neku patrolu na mestima gde su te večeri stajali, da stanem i da se zahvalim na predivnom delu koje su učinili. Nažalost, nisam sreo nijednu patrolu, i sad mi je jako drago što mogu na ovaj način da se zahvalim policajcima koji su svoj posao uradili perfektno", rekao je otac za "Zdravo Pančevo".

BONUS VIDEO:

 (Prva.rs/MONDO/T.B.)