Genijalno

KAKO DA OPEGLATE VEŠ BEZ PEGLE: Izbegnite trošenje struje i vrućinu leti, super trik rešava muke

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte kako da vam odeća bude ispeglana bez pegle!

Izvor: Marjan Veljanoski/Shutterstock.com

Stručnjak za pranje veša je podelio svoje tehnike za uklanjanje nabora sa odeće bez peglanja. Uz pomoć spreja koji sami možete da napravite kod kuće, odeća će vam biti osvežena uz malo truda. 

Džejson Higs, profesionalac za pranje veša, podelio je svoje trikove i savete za čišćenje. Sprej možete da napravite od sastojaka koje već imate kod kuće.

"Sve što treba da uradite je da dodate kašičicu omekšivača ili balzama za kosu u prokuvanu ili destilovanu vodu i pomešate je u bočici sa raspršivačem - tako je lako!" rekao je Higs za The Sun.

Kada napracite sprej, sve što vam preostaje je da lagano isprskate naborana područja i ostavite da odeća visi i tako se suši nekoliko minuta. Ne preterujte! Prekomerno prskanje može da napravi kontra efekat.

Još jedna tehnika sa malim naporom je da okačite svoju naboranu odeću u kupatilu dok se tuširate. Dok se opuštate u vodi, vrela para će osloboditi vašu odeću svih neželjenih nabora. Treći način da se rešite izgužvane tkanine jeste da koristite vlažan peškir.

Uzmite svoju odeću i stavite je na ravnu površinu. Pronađite peškir koji je dovoljno veliki da pokrije celu vašu odeću i navlažite ga dovoljno da bude vlažan na dodir, ali ne da kaplje. Kada završite, položite peškir direktno preko odeće i pritiskajte rukama, ispravljajući bore.

"Kada vlažite peškir, koristite toplu vodu. Toplina će pomoći da se bore lakše podignu", savetovao je Higs. Kada nestanu bore, odeća se može ostaviti da se osuši na vazduhu.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)