PUTOVANJA

TOP 3 NAJPOSEĆENIJE DESTINACIJE U SRBIJI: Bajkoviti raj mnogi propuste, a stranci sve bukiraju tokom leta!

Autor Tamara Veličković

Iskoristite slobodne dane i organizujte savršeno leto u Srbiji! Pročitajte koje destinacije su najposećenije.

Izvor: YouTube/JetLag Warriors/Printscreen

Letovanje u Srbiji nudi bogatstvo prirodnih lepota, kulturnih znamenitosti i rekreativnih aktivnosti. Ako godišnji odmor ne planirate da provedete na moru, možete da posetite neku od najlepših destinacija u našoj zemlji. Perućac, Srebrno jezero i Zlatarsko jezero su tri izvanredne destinacije koje privlače turiste svojim jedinstvenim karakteristikama i raznovrsnim sadržajima. Bez obzira da li ste ljubitelj aktivnog odmora, prirode ili samo želite da se opustite i uživate u lepoti oko sebe, ove destinacije vam nude sve što vam je potrebno za savršen odmor.

Perućac

Izvor: YouTube/JetLag Warriors/Printscreen

Perućac je idealna destinacija za letnji odmor zbog svoje prelepe prirode i brojnih mogućnosti za rekreaciju na otvorenom. Kristalno čista voda jezera je savršena za kupanje, a na raspolaganju su i vožnje čamcem, kajakarenje i ribolov. Ovo je savršeno mesto za izlete u prirodi. Blizina Nacionalnog parka Tara omogućava posetiocima da uživaju u planinarenju, pešačenju i biciklizmu kroz guste šume i prelepe pejzaže. Popularna manifestacija koja se održava svakog leta je Drinska regata. Ona nudi veslanje niz Drinu uz živu muziku i zabavu, a uspešno privlači strane turiste iz celog sveta.

Srebrno jezero

Izvor: Shutterstock

Srebrno jezero je popularno letnje odredište zbog svojih odličnih uslova za vodene sportove i bogatog noćnog života. Ima uređene plaže sa ležaljkama i suncobranima. Pored toga što je idealno za kupanje jezero je odlično i za jedrenje, vožnju pedalina, jet-ski i kajakarenje. Drugim rečima, pruža mnogo mogućnosti za aktivan odmor. Duž obale nalaze se brojni restorani i kafići koji nude raznovrsne specijalitete, dok noćni klubovi organizuju zabave do kasno u noć.

Zlatarsko jezero

Izvor: MONDO/Nataša Petrović

Zlatarsko jezero je destinacija koja tokom leta pruža mir i opuštanje u netaknutoj prirodi. Okruženo je prelepim planinskim pejzažima, jezero je idealno za planinarenje, pešačenje i piknike u prirodi. Osim toga, Zlatarsko jezero je bogato ribom, što ga čini privlačnim za ribolovce. Najčešće vrste su pastrmka, šaran i smuđ. Čist vazduh i povoljna klima planine Zlatar privlače turiste koji žele da se opuste i poboljšaju svoje zdravlje. Postoji mnogo hotela i banja koje nude raznovrsne zdravstvene tretmane.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)