ODMOR

"SLATKO MORE" SRBIJE JE PRAVI LETNJI HIT! Na hiljade stranaca ga posećuje, ova godina će oboriti sve rekorde

Autor Tamara Veličković

Zlatarsko jezero je jedna od najpopularnijih letnjih destinacija u Srbiji!

Izvor: Mondo

Zlatarsko jezero, poznato i kao "Zlatarsko more", jedno je od najlepših veštačkih jezera u Srbiji. Ovo jezero pruža jedinstven spoj prirodne lepote, čistog vazduha i različitih aktivnosti na vodi, što ga čini idealnim mestom za letnji odmor. Zainteresovanost stranih turista je ogromna, a kako je prethodna godina bila najposećenija, očekuje se da će ovo leto oboriti sve rekorde.

Ovo jezero okruženo gustim šumama, zelenim pašnjacima i slikovitim planinskim pejzažima, koji zajedno stvaraju predivan i opuštajući ambijent. Kristalno čista voda jezera pleni svojom tirkiznom bojom, a tokom leta temperature vode su idealne za kupanje i rekreaciju. Za ljubitelje sportova na vodi, Zlatarsko jezero nudi raznovrsne aktivnosti kao što su plivanje, veslanje, vožnja čamcima, kajaking, pa čak i jedrenje.

Ribolovci će takođe naći svoje mesto, jer je jezero bogato ribom, posebno pastrmkom i šaranom. Pored vodenih aktivnosti, obale jezera su idealne za piknik, šetnje i biciklizam, a u blizini se nalaze i staze za planinarenje koje vode do prelepih vidikovaca sa kojih se pruža panoramski pogled na jezero i okolne planine.

U okolini Zlatarskog jezera možete da pronađete raznovrstan smeštaj, od udobnih hotela i pansiona do privatnih vikendica i kampova. Mnogi od ovih objekata nude spektakularan pogled na jezero, kao i dodatne sadržaje poput bazena, spa centara i restorana sa domaćim specijalitetima. Lokalne kuhinje se odlikuju tradicionalnim jelima poput domaćeg sira, kajmaka, pršute i raznih specijaliteta od mesa.

Strani obožavaju Zlatarsko jezero zbog njegove autentične i netaknute prirode, mirnog okruženja i gostoprimljivosti lokalnog stanovništva. Mnogima je ovo jezero pravo otkriće, a pristupačne cene smeštaja i usluga čine ga atraktivnim za turiste koji žele kvalitetan odmor bez velikih troškova. Bilo da dolazite sa porodicom, prijateljima ili sami, ovo prelepo jezero će vas očarati i pružiti vam nezaboravne trenutke u srcu prirode.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)