Najbolja banja u Srbiji za beg od stvarnosti: 3 razloga zbog kojih je i stranci traže pre letnje sezone!

Prolom Banja jedna je od najposećenijih u Srbiji, a sve zbog svojih lekovitih termalnih voda koje su prepoznate po svom blagotvornom dejstvu na zdravlje.

Nikola Barbutov/Shutterstock

Prolom Banja je poznato banjsko lečilište u Srbiji, smešteno na jugu zemlje, u okviru naselja Prolom u opštini Kuršumlija. Nalazi se na nadmorskoj visini od oko 550 metara, a okružena je netaknutom prirodom i pitomim brdima planine Radan. Ova banja je idealno mesto za odmor, relaksaciju i lečenje, zahvaljujući svojoj specifičnoj mikroklimi i lekovitim termalnim vodama.

Mnogi posetioci dolaze radi terapija i rehabilitacije, ali i radi prevencije i očuvanja zdravlja. Pored zdravstvenih benefita, banja je popularna i kao destinacija za odmor i rekreaciju. Nudi različite aktivnosti na otvorenom i mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi. Kombinacija lekovitih resursa, kvalitetnog smeštaja i bogatog kulturno-istorijskog nasleđa čini Prolom Banju atraktivnom destinacijom za turiste iz Srbije, ali i iz inostranstva.

Prolom Banja poseduje vode koje spadaju u red retkih voda visoke balneološke vrednosti. Voda iz izvora se koristi za piće i kupanje, a posebno je koriste osobe koje pate od oboljenja bubrega, mokraćnih puteva, probavnog sistema, kao i od reumatskih i kožnih bolesti. Od 1989. godine voda iz Prolom Banje se flašira i distribuira, a može da se kupi širom Srbije.

Turistima su na raspolaganju moderni hoteli, apartmani i pansioni koji pružaju komforan smeštaj. Wellness centri nude razne tretmane i terapije, a u ponudi su i masaže, hidroterapije i saune, što omogućava posetiocima da se potpuno opuste. Ljubitelji prirode mogu da istraže "Stazu zdravlja", odnosno staze koje se protežu na ukupno 28,4 km. Najpoznatija atrakcija ovog kraja je Đavolja varoš, jedinstven prirodni fenomen koji privlače strance. Prolom Banja organizuje izlete do Đavolje varoši, a oni uključuju vodiča i ručak. Prolom Banja ima mnogo toga da ponudi, bilo da dolazite radi lečenja, odmora ili rekreacije.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DOMAĆI TURIZAM: Jedno od najlepših mesta u Srbiji- Lazarev kanjon  Kurir televizija

(MONDO)