Super trik olakšava plaćanja u prodavnicama u Srbiji: Evo zašto uvek morate da imate novčanicu od 2.000 rsd

Da li ste znali za trik sa novčanicom od 2.000 dinara?

DukiPh/Shutterstock

"Keš ili kartica?", pitanje je koje čujemo gde god da odemo, ali je činjenica da još uvek postoje mnoge prodavnice u kojima je moguće platiti samo gotovinom. Ako je nemate kod sebe i računali ste da možete da platite karticom, Nemci imaju trik. Oni se služe pravilom sa novčanicom od 50 evra, a kod nas je metoda zaživela sa novčanicom od 2.000 dinara.

Ako vam je baterija mobilnog telefona prazna, ne možete da platite onlajn, a ako terminal za plaćanje ne radi, čak ni najbolja kreditna kartica ne može da vam pomogne, piše časopis fenix.magazin.de. Bez obzira na to kako odlučite da platite, uvek bi trebalo da imate novac za hitne slučajeve u svom novčaniku.

Ovaj mali trik može da vam pomogne. Novčanica za hitne slučajeve ne bi trebalo da bude u novčaniku sa ostatkom gotovine, jer postoji veliki rizik da ćete je jednostavno potrošiti. Novčanicu je najbolje da preklopite po dužini kako bi "nestala" dublje u novčaniku. A ako je i dalje vidite, presavijte novčanicu na četvrtinu i stavite je u otvor za kreditnu karticu.

Koliko gotovine se preporučuje za hitne slučajeve?

Naravno, koliko vam je potrebno za hitne slučajeve, uvek zavisi od situacije. Vredi razmisliti o tome šta bi za vas moglo da bude hitno. Pod pretpostavkom da zaista ne možete da koristite karticu i morate da platite vožnju do kuće, da li će vam 2.000 dinara biti dovoljno? Ako ne putujete predaleko od kuće tokom dana, to bi moglo da bude u redu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Gde da sakrijete novac u kući  Instagram/cactusmebel

(Fenix.magazin.de/MONDO/T.V.)