
Centralni događaj "Jagnjijade" je izložba rasnih ovaca, a biće organizovana i izložba poljomehanizacije kao i izložba slika i naivne umetnosti.
Događaj po kome je, međutim, "Jagnjijada" postala prepoznatljiv brend je takmičenje u pečenju jagnjića na ražnju, kao oživljavanje starih običaja kada se za svadbe, litije i druge praznike i veselja okupljalo stanovništvo celog sela i zajedno, kraj vatre, uz jelo i piće družilo.
Deca školskog uzrasta će se takmičiti u starim sportskim igrama, dok će ljubitelji izvorne pesme i muzike i narodnih igara, imati priliku da čuju i vide brojne folklorne grupe, predstavnike kulturno-umetničkih društava, kao i one koji će se boriti za prestižnu titulu "Prve pastirske frule Srbije".
Biće održan i izbor za najlepšu pastiricu Srbije, a organizovaće se i takmičenje u spremanju jela od jagnjetine, na kojem je svake godine sve više prijavljenih učesnika.
Žiri će biti sastavljen od vrsnih poznavalaca kulinarstva, a očekuje se i dolazak šefa kuhinje hotela "Kontinental" iz Beograda Stambola Geštamova, koji je učestvoavo i prošle godine.
Poslednjeg dana Jagnjijade je "Lovački dan", kada će posetioci imati priliku da vide takmičare u spremanju lovačkog gulaša, gađanju glinenih golubova i izložbu lovačkog oružja, trofeja i municije. Takiođe, u Jagnjilu će se uodržati i 14. Nacionalna kinološka izložba CIC.
Program manifestacije pogledaj OVDE.
Ovako je bilo prošle godine:
(Tanjug)
Događaj po kome je, međutim, "Jagnjijada" postala prepoznatljiv brend je takmičenje u pečenju jagnjića na ražnju, kao oživljavanje starih običaja kada se za svadbe, litije i druge praznike i veselja okupljalo stanovništvo celog sela i zajedno, kraj vatre, uz jelo i piće družilo.
Deca školskog uzrasta će se takmičiti u starim sportskim igrama, dok će ljubitelji izvorne pesme i muzike i narodnih igara, imati priliku da čuju i vide brojne folklorne grupe, predstavnike kulturno-umetničkih društava, kao i one koji će se boriti za prestižnu titulu "Prve pastirske frule Srbije".
Biće održan i izbor za najlepšu pastiricu Srbije, a organizovaće se i takmičenje u spremanju jela od jagnjetine, na kojem je svake godine sve više prijavljenih učesnika.
Žiri će biti sastavljen od vrsnih poznavalaca kulinarstva, a očekuje se i dolazak šefa kuhinje hotela "Kontinental" iz Beograda Stambola Geštamova, koji je učestvoavo i prošle godine.
Poslednjeg dana Jagnjijade je "Lovački dan", kada će posetioci imati priliku da vide takmičare u spremanju lovačkog gulaša, gađanju glinenih golubova i izložbu lovačkog oružja, trofeja i municije. Takiođe, u Jagnjilu će se uodržati i 14. Nacionalna kinološka izložba CIC.
Program manifestacije pogledaj OVDE.
Ovako je bilo prošle godine:
(Tanjug)
Pridruži se MONDO zajednici.