Neki vole da putuju da bi učili o drugoj kulturi, neki da uživaju u ludom provodu, a pojedinim turistima pravi užitak predstavlja raznovrsna hrana koju će probati na putovanju.
Vijetnamski fou još se naziva i "rajska činija". Fou je zapravo supa sa knedlama, pirinčem i mesom, začinjena različitim biljkama.
U Italiji, već poznatoj po ukusnoj testenini, možete probati testeninu prelivenu topljenim sirom i začinjenu samo biberom.
U Kanadi se pomfrit služi na drugačiji način od onoga na kakav ste verovatno navikli. Preliva se sirom i sosom od mesa, a oni koji su ga probali kažu da izgleda grozno, ali da je ukus fantastičan.
Turisti hvale i sveže ceđeni sok od pomorandže u Maroku, koji se pravi "na licu mesta", a prodaje se na uličnim tezgama.
Argentina je poznata po junećem mesu, pa ne čudi što turisti koji je posete žele da to iskoriste i probaju biftek.
Iako postoje brojni recepti za pravljenje takosa, u pravom "uličnom" takosu moguće je uživati jedino u Meksiku.
Oni koji vole pomfrit, verovatno bi uživali i u ukusu španskog jela "patatas bravas". Jelo se sastoji od krompira prženog na ulju, a služi se toplo, preliveno sosom od paradajza ili majonezom. Španci uglavnom uz ovo jelo služe i belo vino.
Ako želite da uživate u ukusu masaman karija, moraćete da putujete na Tajland. Jelo se sastoji od mleka od kokosa, govedine i začina.
U neobičnom spoju morskih plodova, kiselog sosa i povrća, nazvanog seviče, može se uživati u Centralnoj i Južnoj Americi, dok Japan sa svojom testeninom predstavlja ozbiljnu "konkurenciju" italijanskoj kuhinji.