Oni koji su putovali u Italiju verovatno su uživali u italijanskoj pici i testenini, a turisti koju su posetili Belgiju i Francusku kažu da su školjke i pomfrit koje tamo možete jesti savršen spoj slanog, masnog i morskog. Omiljeni desert većine turista koji posete Francusku su palačinke sa nutelom, za koje tvrde da su najbolje na svetu.

Vijetnamski fou još se naziva i "rajska činija". Fou je zapravo supa sa knedlama, pirinčem i mesom, začinjena različitim biljkama.

U Italiji, već poznatoj po ukusnoj testenini, možete probati testeninu prelivenu topljenim sirom i začinjenu samo biberom.

U Kanadi se pomfrit služi na drugačiji način od onoga na kakav ste verovatno navikli. Preliva se sirom i sosom od mesa, a oni koji su ga probali kažu da izgleda grozno, ali da je ukus fantastičan.

Turisti hvale i sveže ceđeni sok od pomorandže u Maroku, koji se pravi "na licu mesta", a prodaje se na uličnim tezgama.

Argentina je poznata po junećem mesu, pa ne čudi što turisti koji je posete žele da to iskoriste i probaju biftek.

Iako postoje brojni recepti za pravljenje takosa, u pravom "uličnom" takosu moguće je uživati jedino u Meksiku.

Oni koji vole pomfrit, verovatno bi uživali i u ukusu španskog jela "patatas bravas". Jelo se sastoji od krompira prženog na ulju, a služi se toplo, preliveno sosom od paradajza ili majonezom. Španci uglavnom uz ovo jelo služe i belo vino.

Ako želite da uživate u ukusu masaman karija, moraćete da putujete na Tajland. Jelo se sastoji od mleka od kokosa, govedine i začina.

U neobičnom spoju morskih plodova, kiselog sosa i povrća, nazvanog seviče, može se uživati u Centralnoj i Južnoj Americi, dok Japan sa svojom testeninom predstavlja ozbiljnu "konkurenciju" italijanskoj kuhinji.