Nemojte čak ni pomišljati da udarite "snuz" kad vam ujutru zazvoni alarm, zdravlja radi! Svi znamo koliko je važno u životu iskoristiti "pravi trenutak", a to važi i za svakodnevne aktivnosti. Dobar tajming zlata vredi, a to je potvrdila i nedavno sprovedena studija koja je pokazala da postoje periodi u toku dana kad je recimo zgodno uživati u seksu ili čaši vina, ali i periodi kad je najpametnije posvetiti se vežbanju, ići na trčanje... Evo kako bi trebalo da isplanirate dan, u skladu sa našim biološkim časovnikom, tako da iz njega izvučete najbolje.

Najbolje vreme za seks je oko 7:30, ili oko 45 minuta nakon buđenja.

Rano jutro (žao nam je, spavalice) je pravo doba i za trčanje. Ako kardio-trening odradite oko 7 ujutru, pre doručka, pojačaćete sagorevanje masti, zahvaljujući činjenici da su nivoi insulina, šećera u krvi i glikogena ujutru na najnižem nivou zbog "posta" u toku noći, prenosi Yahoo Beauty.

A ako vam je ujutru potrebno malo vremena da se "prizovete svesti", niste jedini. Koncentracija nam je na vrhuncu tri sata nakon buđenja. Ako treba da se posvetite važnom projektu na poslu, sačekajte do 10 sati pre nego što krenete u "akciju".

Ali, gledajte da najveći deo posla obavite u narednih 45 minuta, pošto oko 11 sati nivo stresa počinje da raste, pa će vam biti potrebno malo opuštanja.

Na svu sreću, pravi trenutak za čašu alkoholnog pića je oko 18 sati, ili četiri sata pre odlaska na spavanje, dakle, kad se vratite s posla, jer će tako organizam stići da izmetaboliše alkohol pre nego što utonete u san.

Oko 22 sata, vreme je za spavanjac. Tako ćete imati sasvim dovoljno vremena da se lepo odmorite do jutra.

Ako često imate "napade" želje za slatkišima, budite "oprezni" oko 15:30, kad želimo svoju dnevnu dozu šećera koja će nam pomoći da preživimo radni dan, i oko 20:15, kada većina ljudi posegne za grickalicama udobno se smestivši pred televizorom.

Najbolje vreme za popodnevnu dremku

Važnije je kada, nego koliko jedete