Zbog straha od korone, koja traje već mesecima u celom svetu kao i Srbiji, vlada jagma za preparatima za podizanje imuniteta, iako vas neće vas zaštititi od korone, naravno. Zašto ih ljudi onda piju? Propisane mere držanja odstojanja i nošenja maski daju rezultate, ali kao i u slučaju drugih bolesti, važno je i kako će organizam reagovati na infekciju ukoliko se ona dogodi.

Vitamine sad pije i ko ima i ko nema koronu, ko ju je imao i ko je se plaši. Imunolog prof. dr Borislav Kamenov istakao je da je podizanje imuniteta stanovništva važna stavka u borbi s koronavirusom.

"Pored maski i distance, važno je podizanje imuniteta čoveka u borbi sa svim bolestima, ne samo s koronom, kako bi organizam bio jak i mogao da se odbrani od zaraze. Za podizanje imuniteta savetujem vitamin D, cink, folnu kiselinu i probiotike," objasnio je nedavno dr Kamenov.

Rajevac je dodao da je problem to što su građani čuli da antibiotik hemomicin i lek hlorokin "leče" koronu.

"Hemomicin se prepisuje kod zaraze koronom samo kad dođe do propratne bakterijske infekcije, ne sme se piti preventivno, organizam će samo stvoriti rezistenciju. Pojedini su čak tražili i hlorokin, koji nije novi lek, ali može da ima velike nuspojave i treba da se daje samo uz strogi nadzor lekara," navodi on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO/Kurir)