Babica ima 19 godina iskustva u svom poslu, i podelila je sa ostatkom sveta najsigurniji način brijanja intimnog dela tela. 

Ona tvrdi da nam kultura nameće potrebu za brijanjem stidnih dlačica, "ali niko ne razgovara o tome kako to pravilno učiniti ili kako rešiti problem koji nastane brijanjem”, rekla je Heder. Iznenađujuće je da u komentarima žene govore da se prvi put  susreću sa nekim od ovih koraka. 

Topli tuš i muški brijač

Topli tuš pomaže stidnim dlačicama da omekšaju, jer su one tvrđe od ostalih dlaka na telu. Zatim oprati intimno područje sapunom koji nema u sebi dodatnih boja i mirisa, to pomaže u uklanjanju nečistoće i bakterija na koži. 

Sledeći korak je piling, on pomaže u otklanjanju mrtvih delova kože, što će olakšati brijanje.

Tek onda dolazi na red pena za brijanje, nanesite je na intimno područje i “počnite da se brijete kratkim potezima u smeru rasta dlaka, ispirajući brijač između svakog poteza. Muški brijači su najbolji i pobrinite se da žilet bude oštar. Pokušajte da što manje puta prelazite po istom području, jer to može izazvati iritaciju”, objasnila je. Nakon toga možete naneti protivupano sredstvo, važno je da u sebi ne sadrži alkohol.

@amodernmidwife

And finally, your healthcare provider doesn’t care if you shave or or not. ##shave##shaveitoff##cooch##fyp

♬ original sound - Jasmine Carter

Babica tvrdi da stidne dlačice "mnoge žene ih uklanjaju jer misle da je to higijenski. Međutim ne postoji medicinski razlog zbog kojeg bi trebalo obrijati intimno područje. Stidne dlake zapravo služe kao neka vrsta barijere za vaginu, zapravo drže bakterije dalje od vagine."

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.