Voće obiluje vitaminima i hranljivim materijama koji imaju štite od brojnih bolesti i podižu energiju, ali nije svejedno kada i kako ga jedete.

Poznato je da termička obrada "ubija" hranljive sastojke u namirnicama, zbog ćega s enajviše savetuje da se voće konzumira sveže. Naravno i tu postoje neka pravila koja nam omogućavaju da iz njega izvučemo maksimum. 

Dakle, nije dovoljno samo da ga kupimo i operemo, treba da znamo i kako da ga jedemo!

Voće igra glavnu ulogu u detoksikaciji organizma, zahvaljujući vlaknima ubrzava metanolizma i snabdeva ga i velikom količinom energije. Ono što malo ko zna, jeste da ovu namirnicu ne treba jesti  posle obroka!

Najbolje na prazan želudac

Kada pojedete parče hleba, a zatim voće, hleb sprečava voće da pravo kroz prazan želudac prođe u creva. Zbog toga se ceo obrok raspadne i fermentira. Tada čitava ta masa počinje da se kvari. Tako voće, koje inače pospešuje varenje, gubi tu svoju osnovnu funkciju.

Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove. Ovo se ne događa sa pomorandžom i limunom, jer su kiseli.Ostalo voće u našem telu postaje alkalno, što je otkrio dr Herbert Šelton, koji se bavio ovim problemima. Ali, ako jedete voće na ispravan način, steći ćete normalnu težinu, zdravlje, imaćete mnogo energije i bićete lepši i zadovoljniji.

Bolje je da jedete ceo plod, nego da pijte sok, jer sadrži cele voćne ćelije. Ako pijete sok, to treba da radite polako, u gutljajima, jer će se tako pospešiti lučenje pljuvačke i želudačne kiseline.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.