U hotelu "Hajat" u sredu počinju Dani sicilijanske kuhinje koje je organizovao restoran "Antika pokačerija" iz Palerma, uz pomoć italijanske ambasade u Beogradu.
U hotelu "Hajat" u sredu počinju Dani sicilijanske kuhinje koje je organizovao restoran "Antika pokačerija" iz Palerma, uz pomoć italijanske ambasade u Beogradu.Glavni kuvar "Hajata" Gaetano Zgroj rekao je da će naredne dve nedelje gosti u restoranu "Pokačija" svake večeri, osim nedelje, moći da probaju najraznovrsniju kuhinju Italije, tako da će svako veče biti ponudjeno po 10 specijaliteta.
Vlasnik restorana Vićenco Kontičeli je rekao da će biti ponudjena i četiri jela koja su ostala ista kao i pre 170 godina, kada je osnovan restoran koji je po starosti drugi u Italiji.
Oko 90 odsto sastojaka za pripremu hrane doneto je sa Sicilije, koja je postala turistički centar upravo zahvaljujući svojoj kuhinji, dopunjenoj uticajima arapske, grčke i francuske.
U Beogradu su stigla i četiri kuvara sa Sicilije, koji će, zajedno sa muzičarima iz Palerma, dočarati atmosferu Mediterana.
(Tanjug)