Tokom letnjih meseci, žene obožavaju da imaju preplanuli ten, te se rado odlučuju na solarijum koji je veoma štetan za kožu ili se previše izlažu suncu. Otkrivamo vam bolje i zdravije rešenje!

Da li ste znali da postoje namirnice koje pospešuju bronzani i zavodljiv ten i to na prirodan način?

Zapravo karotenoidi doprinose tome da vaša koža bude zdrava i preplanula. A oni se nalaze, kako u određenom voću, tako i u povrću. Ovo su neki od njih:

Slatki krompir - batat

Sadrži u sebi veliku količinu beta karotena, prirodni biljni pigment, koji štiti vašu kožu od prevelikog UV zračenja, a takođe pospešuje dodatno tamnjenje dok ste na suncu.

Šargarepa

Stručnjaci savetuju da je beta karoten - provitamin A, koji se nalazi u šargarepi u većim količinama, uvek bolje unositi na prirodan način. Osim lepog tena, pojačaće i vaš imunitet.

Paradajz

Paradajz pomaže tamnjenju kože. Uvek možete da napravite salatu u kombinaciji sa šargarepom ili da pijete sok od paradajza.

Kajsija

Uveliko je sezona kajsija, a on su još jedna od namirnica koje će učiniti vaš ten bronzanim. Jedite ih u većim količinama i primetićete razliku.

Spanać

Spanać u kombinaciji sa jajima je pun pogodak! Spanać je poželjno da jedete sirov, a možete i da napravite salatu od njega. Jaja, s druge strane, pomoći će da bronzani ten duže traje.

Zatim odlični saveznici u prirodnom tamnjenju kože su i dinja, breskva, šljiva i grejpfrut, kelj i kupus. Takođe, ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti, pogotovo u letnjem periodu. Redovno hidrirajte kožu kako bi ostala zdrava, elastična i zadržala boju. Preporučljivo je da svakodnevno pijete do dva litra vode.

(MONDO)