Urolog prof. dr Aleksandar Milošević gostovao je u emisiji "RTS ordinacija" i tom prilikom pozabavio se najčešćim pitanjima koje zanimaju mnoge. Kako je objasnio, najviše dobija pitanje "koliko treba da traje seksualni odnos", a on ističe da je broj minuta poslednje merilo koje treba da se posmatra.

Dotakao se i određenih pacijenata koji su se podvrgli smanjenju polnog organa. Kako je objasnio, problem je što muškarci sa velikim polnim organom ne mogu da dožive orgazam i zato se najčešće odlučuju za takvu proceduru. Ipak, jedan Beograđanin morao je dva puta da prođe kroz to.

"Danas sam imao pacijenta od 30 i nešto godina koji nikada nije imao devojku, niti seksualni odnos. U takvoj situaciji treba da se uključi stručnjak, to je problematika koja zahteva funkciju celog tela. Seksualnost zahteva hormone, mozak, krvne sudove. Njemu je potrebno lečenje svih specijalnosti: endokrinologa, psihologa i urologa", rekao je dr Milošević koji je ponovo upozorio da gledanje porno filmova utiče loše na muškarce i žene.

"Utiče loše, jer muškarci vide supermene čije veštine ne uspevaju da postignu, a potom se boje da uđu u sam kontakt. Treba znati šta je normalna seksualna komunikacija. Prvo da počnemo od organskih veličina. Normalna veličina prosečnog penisa je 13 do 14 cm u erekciji. Obično ćete retko čuti da neko ima toliko, svi će povećati za par centimetra. Ako postoji emotivna veza, ljubav, ovo je dovoljna veličina da se partnerka zadovolji. Vagina je oko 8, 9 cm dubine, ali može relativno lako da se razvuče do 13, 14 cm. Često kažem da ako nema ljubavi i želje, i mali penis može da boli. Tu je vrlo bitno da se razvije emotivna veza i tu mogu lekari da pomognu. Ono što fali, to je da se edukacija uvede u škole. Mislim da to treba uvoditi preko roditelja, da se oni uključe kako bi to išlo kako treba", rekao je urolog.

Koliko traje zdrav seksualni čin?

"Brojnost seksualnih odnosa je individualna stvar. Ako je uspešan seksualni odnos, odnosno da je zadovoljstvo oba partnera ispunjeno, žena može da bude zadovoljna i maženjem bez samog orgazma. Danas pet odsto žena postoji koje nikada ne dožive orgazam, ali postoje lekovi za to. Među njima je i vijagra, testosteron u nekim manjim dozama, radi se na tome. Problem je što žene vrlo lako nauče da žive sa tim i pronalaze zadovoljstvo u drugim stvarima. Zbog toga se i ne javljaju lekarima", rekao je urolog i dodao:

"Kad muškarac kaže 'Razbio sam je', to je nemoguće. Žena može da rodi dete, vagina je elastična i kada je uzbuđena, nikad ne možete da je razbijete. To je nasilni čin kojim muškarac iskazuje svoju slabost i nemoć. U suštini, dokazalo se da je žena seksualno potencijalno mnogo bolja, odnosno jača od muškarca. Njoj pri masturbaciji za doživljavanje orgazma treba 2, 5 minuta, muškarcu 4.Dovoljno je da seks traje pet minuta ako postoji uzbuđenje. Sama predigra može da traje duže ili kraće, a samom činu je dovoljno i par minuta. Ne mora time da se meri. Ako traje 20 minuta, može da bude dosadan. Broj nikako ne treba uzeti kao merilo, mada to ljude najviše zanima", rekao je urolog.

Iako je operisao tri pacijenta sa velikim penisima, jednog Beograđanina posebno pamti.

"Ne treba tražiti penis od 20 cm. Prvo, teško će se naći. Radio sam baš doktorat o smanjenju penisa. Ko ima penis od 16, 17 cm, često ima problem sa održanjem erekcije. Tri pacijenta sam operisao tako što je muškarac imao penis 18, 19 cm i nije mogao da doživi orgazam dok ne stavi ceo penis u vaginu, a devojka nije mogla da izdrži jer ju je bolelo. Na kraju smo došli do zaključka da je rešenje operacija smanjenja penisa. Nisu se javljali posle toga, tako da, verovatno su zadovoljni", rekao je urolog i dodao:

"Najveći penis koji smo operisali bio je 24 cm. Njega smo smanjili dva puta, jednom na 20, drugi put na 16 i tek tad je proradio. On je čovek intelektualac, živi u Beogradu, ali ne verujem da bi potvrdio da je imao dve operacije", rekao je nasmejano urolog, osvrnuvši se i na masturbaciju:

"To je normalan čin samozadovoljenja, ali ako je samo to svrha, onda je strogo zabranjujemo. Današnji pacijent nikad nije imao devojku jer je od malih nogu masturbirao. Kad je našao devojku, nije znao šta treba da radi. Ako je jedini način zadovoljstva, masturbacija postaje patološka. Tu postoje stručnjaci koji pronalaze način kako da reše taj problem", objasnio je dr Milošević.

(MONDO)