Francuska bolnica morala je da plati muškarcu oko 60.000 evra nakon što je niz navodnih grešaka rezultirao nepotrebnim i potpunim uklanjanjem njegovog polnog organa. "Mrzim ovog doktora jer me nije poslušao. Igrao je ruski rulet sa mnom", započeo je priču anonimni muškarac. Procedura se dogodila 2014. u Univerzitetskoj bolnici u Nantu, kada je ocu troje dece, tada starom 30 godina, dijagnostikovan karcinom.

U nameri da popravi njegovo stanje, urolog u bolnici je pokušao da odstrani što je moguće veći deo tumora, istovremeno umanjujući funkciju njegove "muškosti". Nažalost, rak je metastazirao i muškarac je počeo da oseća nepodnošljive bolove. Objasnio je da su bili toliko jaki, da je u jednom trenutku i sam razmišljao da traži amputaciju.

"Moja žena me je zaustavila. Da sam mogao, odmah bih tražio da to urade, i u garaži od kuće ako treba", rekao je. Prošlo je par godina i tumor je narastao do te mere da je doktor rekao da ne postoji drugi izbor osim da se polni organ ukloni. "Ili to ili da umrem od raka", rekao je.

"Odlučili su da ga uklone i to su i uradili. Ostavljeni su mi testisi, bio sam očajan. I danas me je sramota da kažem da nemam polni organ. Funkcionišem pomoću određenog mehanizma sa senzorima, ali to nikada ne može da zameni pravi polni organ", objasnio je muškarac koji je zbog greške dobio oko 60.000 evra.

Amputacija polnog organa jedna je od najtežih povreda muškog polnog uda, koja podrazumeva potpuni ili delimični prekid kontinuiteta tela polnog organa. Njegov advokat prvobitno je tražio milion evra, ali je francuski sud odbio. Međutim, on navodno planira da uloži žalbu pozivajući se na to da "psihološka odšteta nije uzeta u obzir". Ipak, svetla tačka ove priče je da je rak konačno u remisiji nakon nekoliko godina borbe.

(MONDO)