Nakon 25-te godine u telu se prirodno smanjuje proizvodnja kolagana, glavnog sastojka kostiju, kože, mišića, tetiva i hrskavica. Kasnije, vremenom on sve više opada što se namifestuje kroz znake starenja.

I dok postoje ljudi koji će radije da odu "pod nož" i odluče se za ubrizgavanje botoksa, ima i onih koji se vode onime - "prirodno je najbolje"! Jedna od njih je i nutricionistkinja Meti Harington koja je na svom TikTok profilu podelila svoj prirodan recept za podmlađivanje, nazvavši ga "botoks u flaši".

Kako je istakla, ona je na negu lica trošila velike količine novca, sve dok nije shvatila da koža emituje sve ono što pojedemo (pored hormona, naravno). Sve što vam je potrebno jeste sveže voće i povrće"!

Evo od čega se sastoji recept za podmlađivanje kože lica. Za jednu flašu prirodnog "botoksa" potrebno vam je pola jabuke, dve cvekle, sok od aloe-vere, neoljušteni krastavac, lišće nane, pola limuna i dve šolje vode. Sve to možete da ubacite u blender i izmiksujete.

Svaka od ovih namirnica ponaosob ima svoje prednosti po zdravlje. Jabuka je bogata vitaminom C, cvekla utiče na proces starenja i uporava ga, smanjuje pigmentaciju i bori se protiv akni. Aloe-vera je odlična kod zapaljenja i probleme sa kožom, kao što su psorijaza i dermatitis, dok krastavac vrši ulogu hidratacije. I za kraj, nana ima "antivirusna" i "antibakterijska" svojstva.

Prema "Mount Sinai Health Syste, nana ubija neke vrste bakterija, gljivica i virusa, barem u epruvetama, što sugeriše da bi potencijalno mogla imati "antibakterijska, antifungalna i antivirusna svojstva".

Pogledajte recept u videu:

Botoks napitak TikTok/nutritiouslyeasy

 BONUS VIDEO:

Kako nacrtati pege na licu, a da se ne skidaju kada je toplo TikTok/elizajeanne7

 (MONDO)