Da li voda sa limunom, ako se pije na prazan stomak, može samo da ubrza metabolizam ili ima višestruke koristi za zdravlje? Nutricionisti, dijetetičari i ostali stručnjaci ističu da je dobra za hidrataciju, da može da smanji želju za slatkim, dobro utiče na probavu, doprinosi smanjivanju kiselosti vašeg organizma, ali i održava zdravlje kože.

Đanluka Ruso, poznati kolumnista i novinar, koji istražuje aktuelne trendove, odlučio je da se uveri u benefite vode sa limunom. Prihvatio je izazov i nedelju dana svako jutro pio ovaj napitak - u jednu čašu cedio je pola kriške limuna. Pred kraj nedelje uočio je prve rezultate - koža je bila svetlija i čistija nego inače.

"Neki recepti koje sam pronašao kažu da voda treba da bude topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo, pa sam se odlučio za svežiju varijantu. Na moje iznenađenje, brzo sam video rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprekorna", napisao je Ruso za Insider i dodao:

"Nisam verovao da nemam upale ili višak sebuma, kao i nove tamne mrlje. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svetlija. Ono što sam takođe primetio, to je da sam smanjio nadimanje. Nisam se ni prehladio, mislim da je voda sa limunom ojačala moj imuni sistem, ali to ne mogu da tvrdim jer je prošlo samo nedelju dana", rekao je Ruso.

Negativna promena

"Primetio sam jedan negativan efekat koji mi je smetao. Svakog dana sam bio sve više žedan, a tu žeđ nikako nisam mogao da utolim. Takođe sam u ustima imao čudan ukus. Na kraju, ako pogledamo šta sam sve dobio kada je koža u pitanju i da žeđ nije toliko loša jer je dodatna hidratacija poželjna, prednosti su neosporne", istakao je novinar.

BONUS VIDEO:

Prirodni probiotik od 3 sastojka  TikTok/ibs_dietitian

(MONDOT.V.)