"Cilj istraživanja je da utvrdi da li su sastojci čokolade dobri za zdravlje ako izuzmemo šećer i mast u toj poslastici", rekla je Džoan Menson, načelnica preventivne medicine Univerziteta u Havardu.
Istraživanje bi trebalo da utvrdi kako sastojak flavonoid iz kakaoa utiče na krvni pritisak, holesterol, srce i lučenje insulina. Studija se odnosi i na uticaj vitamina u čokoladi koji mogu da spreče pojavu raka.
Patentiran je način kako da se izdvoje flavonoidi iz čokolade i stave u kapsule Ispitanici će tokom četiri godine dobiti po dve kapsule čokolade ili placeba. Naučnici su naveli da "čokoladne tablete" neće biti ukusne, već neutralne.
U drugom delu studije, učesnici će dobijati tablete s multivitaminima iz čokolade.
Prvi rezultati se očekuju za tri godine.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija
Mislite da će biti lako? Neće! Savo Milošević zna da će se Partizan mučiti do kraja godine