U prilog tome govore rezultati istraživanja italijanskih stručnjaka iz 2011. godine, koji su otkrili da "umerene pivopije" imaju čak 42 odsto manje šanse da obole od srčanih bolesti.

Takođe, pola litre piva dnevno može da smanji rizik od pojave bubrežnog kamenca za čak 40 odsto.

Stručnjaci su otkrili i da silicijum koji se nalazi u pivu smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje, i time usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je važnan korak u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Što se tiče "pivskog stomaka", naučnici kažu da nema dokaza da pivo deblja, naprotiv tvrde da pomaže kod gubitka suvišnih kilograma.

"Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, što pomaže probavu masne hrane. Sadrži mnogo vlakana, pa će dve čaše piva osigurati unos od 10 do 30 odsto preporučene doze, što omogućava da se osoba duže oseća sitom", kaže doktor Stiven Domenig, upravnik Medicinskog centra u Austriji.

Međutim, uprkos dokazima o zdravstvenim prednostima piva, stručnjaci upozoravaju da redovno i prekomerno ispijanje piva može da poveća rizik od pojave raka grla, raka dojke kod žena, moždanog udara, visokog krvnog pritiska, bolesti jetre, pankreasa, smanjenja plodnosti...

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.