Stručnjaci kažu da je, na primer, uz čaj dobro pojesti limun ili ga iscediti u čaj. Razlog za to je što vitamin C koji se nalazi u limunu pomaže organizmu da apsorbuje katehine, odnosno antioksidanse iz čaja. Na taj način, organizam će izvući maksimalnu korist iz čaja.

Pored toga, dobra kombinacija sa limunom je i kelj. Kelj sadrži dosta gvožđa, koje će telo iskoristiti na najbolji mogući način, ukoliko uz to unesete i vitamin C iz limuna.

Ovo možda nije idealna kombinacija, barem ne što se tiče ukusa, ali paradajz i avokado idealan su par kada je reč o delovanju na zdravlje. Paradajz sadrži likopen, koji će sistem organa za varenje najbolje apsorbovati ukoliko uz to unesete i zdrave masti, poput onih koje se nalaze u avokadu.

Govoreći o paradajzu, stručnjaci kažu da je dobro i da uz ovo povrće ponekad jedete brokoli. Naime, oni tvrde da se u paradajzu nalaze supstance koje štite od raka, a koje najbolje deluju kada se kombinuju sa brokolijem.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.