Razlog za takvu tvrdnju stručnjaka je to što jabuke pomažu da duže budemo siti i umanjuju apetit. Ovo voće u sebi sadrži određene supstance koje pomažu razvoj dobrih bakterija u crevima, i upravo to je razlog zašto nakon jabuke nećete brzo ogladneti.

Sprovedena studija pokazala je da se u ovom voću nalaze određene nesvarljive komponente - vlakna i polifenoli neće se razgraditi pomoću želudačne kiseline, već će otići u debelo crevo.

Kada stignu do debelog creva, bakterije se tu fermentišu i pomažu razvoj dobrih bakterija u crevima.

Naučnici su istraživanje sproveli na miševima, i tom prilikom su otkrili da je kod gojaznih ljudi uglavnom poremećen balans dobrih bakterija u debelom crevu, čime je ometan rad metabolizma, a takve osobe češće osećaju glad.

"Već znamo da su, generalno, jabuke dobar izvor zdravih nesvarljivih elemenata", rekla je profesorka Đulijana Norata sa Univerziteta u Vašingtonu.

"Balans bakterija u našim crevima zavisi isključivo od hrane koju jedemo, a jabuke pospešuju razvoj dobrih bakterija".

Naučnici se nadaju da bi otkriće ove studije moglo da pomogne u borbi protiv gojaznosti, koja uzima sve više maha.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.