Koliko puta dnevno se nasmejete? Da li se "nabacite" osmeh kada upoznajete nove ljude? Nasmešite li se ljudima kojima se javljate na ulici? Osmeh je način da svoju sreću podelimo sa drugima, a evo i zašto je to dobro za nas, naše zdravlje i društveni život.

1. Osmeh će vas usrećiti

Jednostavno, kada se nasmešite, šaljete mozgu poruku da ste srećni, a tada se u vašem telu oslobađa endorfin, hormon sreće. Zato, sledeći put kada ste loše volje, pokušajte da se nasmejete, možda će se vaše telo, a samim tim i vi, osećati bolje.

2. Usrećiće i druge

Osmeh je zarazan, dokazale su brojne studije. Možda na to niste obratili pažnju, ali sigurno ste nekad bili u društvu osobe kojoj se upravo dogodilo nešto lepo i sada ne skida osmeh sa lica. Gotovo je nemoguće da se pored takve osobe osećate loše, zar ne? Studije pokazuju da kada vidimo osmeh na nekome, mišići na našem licu taj izraz odmah "imitiraju", a da toga nismo ni svesni. Nasmejte se i ulepšajte nekome dan!

3. Učiniće vas privlačnijim

Jer niko ne voli mrgude! Jeste li se ikada zapitali zašto se ljudi smeše na fotkama? Žele da izgledaju najbolje moguće, a upravo tako izgledaju kada su srećni i nasmejani. Osim toga, istraživanje je pokazalo da 96 odsto odraslih smatra da su nasmejane osobe privlačnije suprotnom polu.

4. Pomoći će u borbi protiv stresa

Sledeći put kada budete pod streso zbog poslovnih obaveza ili nečeg drugog, nemojte da "odlepite". Udahnite duboko nekoliko puta i nasmejte se! Osmeh ublažava simptome povezane sa anksioznošću, a s obzirom na to da se time šalje signal mozgu da ste srećni, "prevarićete" stres!

Ublažavanje simptoma stresa je važno i za zdravlje - time se snižava nivo krvnog pritiska, regulišu varenje i nivo šećera u krvi. Dakle, osmeh je važan i za zdravlje!

5. Navešće vas da se smejete

Zanimljivo je kako nekoliko osmeha tokom druženja sa prijateljima može lako da se pretvori u onaj, gotovo histeričan, smeh. Ne treba da vam pričamo koliko je smeh zdrav, uključujući i to da se na ovaj način sagorevaju kalorije, rade trbušni mišići, poboljšava protok krvi u organizmu, povećava se nivo antitela koja se bore protiv zapaljenja i infekcija u organizmu čime se poboljšava imunitet...
6. Dobar je osećaj

Jednostavno, kad se nasmejete, bolje ćete se osećati. Nasmejte se i uverite se!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.