Zdravlje

Jesenji festival zdravlja: Besplatni pregledi, saveti o dojenju...

Izvor MONDO/Tanjug

Pod sloganom "Zlatni jubilej zdravlja", 30. i 31. oktobra u Domu Vojske Srbije u Beogradu, biće odžan jubilarni 20. Jesenji festival zdravlja. Ulaz za sve posetioce je besplatan.

U okviru festivala, posetioci bez zdravstvene knjižice i čekanja moći će da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa lekarima.

Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom.

Na manifestaciji će biti otvorena izložba fotografija "20 festivala u 20 slika", a biće organizovan i "Rosa kutak za dojenje", gde će mame moći da dođu sa bebama i dobiju savete stručnjaka u vezi sa dojenjem.

Zainteresovani posetioci će moći da saznaju sve o rezultatima istraživanja o navikama u ishrani ljudi u Srbiji. Biće to prilika da posetioci na panel diskusiji čuju od stručnjaka iz različitih oblasti koliko se zdravo hranimo, da li čitamo deklaracije i koliko obraćamo pažnju na sastav proizvoda prilikom kupovine.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima na temu pravilne ishrane i kardiovaskularnih bolesti i dobiju bodove za obnavljanje licence, a veliki značaj imaće i stručni simpozijum na temu ranog razvoja dece.

Za mališane će biti organizovan "Holi dečiji kutak" i "Bolnica za medvediće", gde deca mogu da donesu omiljene igračke na "preglede", da razgovaraju sa medicinarima i razbiju strah od "belih mantila", kao i "Apoteka za medvediće" koju će voditi studenti farmacije.

"Dodelićemo priznanja u tri kategorije: za lekara, medicinsku sestru i udruženje pacijenata za humani doprinos na polju brige o zdravlju građana Srbije", istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala, a navodi se u saopštenju.