Zdravlje

Vučić: Zlatibore, ruši Infektivnu kliniku i pravi novu, ono je ruglo! VIDEO

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naložio ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru da ruši postojeću zgradu Infektivne klinike u Beogradu i da počne da pravi novu.

"Zlatibore, nisam zaboravio. Ne bih voleo da se odlaže rušenje Infektivne klinike u Beogradu, to RUGLO od klinike mora da se sruši što pre!", rekao je Vučić ministru zdravstva nasvečanosti povodom uručenja ugovora o zaposlenju grupi od 103 najbolja diplomca medicinskih fakulteta i 100 najboljih maturanata srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Vučić je rekao da će novac za izgradnju Infektivne klinike biti obezbeđen.

"Mora da se izgradi nova klinika, odlaganja prosto ne mogu da trpim... Vi mislite da sam ja lud, ili da sam ne znam ni ja šta. Da nisam ovakav nikada se ne bi dogodilo da imamo novi Klinički centar u Nišu, novi Klinički centar u Beogradu. Na kraju krajeva, ja računam da se rezultati broje, a ne koliko je ko simpatičan. Ovaj posao sa simpatijama nema veze i po tom pitanju verovatno ne bih mogao ni 'dvojku' da dobijem", rekao je Vučić.

PORUČIO JE I DA PLATE U ZDRAVSTVU MORAJU DA SE POVEĆAVAJU

Plata medicinske sestre 2012. godine nije prelazila 28.000 ili 29.000 dinara, da je sada oko 50.000 dinara i da će se još povećavati, ali i napomenuo da se taj novac ne obezbeđuje "iz ćupa", već teškim i ozbiljnim radom.

"Tih 50.000 je malo, ali je mnogo više u odnosu na 30.000, koliko je bilo ranije (u vreme prethodne vlasti). Ja ne mogu iz ćupa da vadim pare, već samo ozbiljnim i teškim radom možemo da obezbedimo napredak zemlje. Nema para u ćupu, to mogu tajkuni, poput Đilasa i Miškovića i Šolaka, ali ne za narod nego za sebe", rekao je Vučić na pitanje novinara kolike su plate medicinskim radnicima.

"Potrebno je da nastavimo da povećavamo plate, ali i da zahtevamo još veću disciplinu i odgovornost", zaključio je Vučić.

ZLATIBOR LONČAR: ZAUSTAVILI SMO PROPADANJE U ZDRAVSTVU