neočekivano

OPREZ: I ovo mogu biti simptomi korona virusa, a mnogi to ne znaju!

Izvor mondo.rs

Istraživanje sprovedeno nad više od 200 pacijenata zaraženih korona virusom dalo neočekivane rezultate!

Problemi sa sistemom za varenje, kao što su dijareja, povraćanje i gubitak apetita mogu biti rani simptomi korona virusa, prenosi "Dejli mejl". Taj britanski list objavio je rezultate istraživanja sprovedenog nad 204 pacijenta u Vuhanu, lečenih od korona virusa.

Čak 48,5 odsto njih, odnosno 99 osoba, u bolnicu je došlo žaleći se na stomačne probleme.

Glavni simptomi bili su gubitak apetita (83 odsto) i dijareja (29). Većina ovih pacijenata nije imala prethodne probleme sa sistemom za varenje.

Većina njih jeste imala i respiratorne simptome, ali se mali procenat, njih sedmoro, u bolnicu javio samo sa stomačnim problemima, navodi "Dejli mejl".

Istraživanje je obuhvatilo slučajeve 107 muškaraca i 94 žene, prosečne starosti od 55 godina, koji su bolovali od korona virusa između 18. januara i 28. februara ove godine.

"Studija je pokazala i da su se problemi sa sistemom za varenje pogoršavali uz teže oblike bolesti. Opet, pacijenti sa takvim tegobama imali su veće šanse za izlečenje ili puštanje iz bolnice na lečenje u kućnim uslovima," prenosi taj list.

Pročitajte na kojim površinama se virus najduže zadržava i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji. Podsećamo vas da je preventiva jedan od najvažnijih faktora u suzbijanju i kontroli korona virusa, pre svega higijena ruku i poštovanje mera samoizolacije.