Zdravlje

Sledi dezinfekcija: Ginekološko odeljenje u Vranju se zatvara na dva dana

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ginekološko odeljenje u Vranju biće zatvoreno na dva dana kako bi se izvršila dezinfekcija, zbog pacijenta za kojeg se sumnja da je zaražen korona virusom.

Odeljenje ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju biće zatvoreno naredna dva dana, a u tom periodu biće izvršeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija tog odeljenja, nakon čega će biti spremno za svakodnevni rad, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv širenja virusa korona u tom gradu.

Svi lekari ginekološkog odeljenja, posebno oni koji su radili u smeni kada je bio pacijent za kojeg se sumnja na virus korona, biće u kućnoj izolaciji, a sve hitne slučajeve preuzeće ginekolozi dispanzera za žene.

U Dispanzeru će se vršiti pregledi, a oni pacijenti kojima je neophodna hospitalizacija, biće prebačeni u Zdravstveni centar Surdulica i alternativno u zdravstveni centar Leskovac.

Prema poslednjim podacima, od sedam testiranih uzoraka u Vranju, tri su bila pozitivna na COVID 19, pa je u tom gradu sada četvoro zaraženih.

Na sednici Štaba odlučeno je i da hronični pacijenti i oni sa uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature, budu primljeni u Antituberkolozni dispanzer.