Zdravlje

VAŽNO: Zabrana kretanja važi i za DECU, mogu da šire virus!

Autor Milutin Vujičić

Ako ste imali dilemu da li da pustite decu da se igraju napolju pošto nisu ugroženi - NEMOJTE. Deca su odlični razmenjivači virusa...

Izvor: Mondo

Na večerašnjo konferenciji za medije na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić saopštio još oštrije mere povodom borbe protiv korona virusa, govorio je i načelnik Klinike za tropske i infektivne bolesti dr Goran Stevanović i poslao VAŽNU poruku svim roditeljima.

Ako ste imali dilemu da li da pustite vašu decu da se igraju napolju sa drugarima pošto nisu "ugrožena starosna grupa" - poruka je jasna: i oni moraju da miruju u kućama.

Možda će vas zanimati


"Deca nisu ugrožena u smislu teških kliničkih slika i bolesti, ali su odlični razmenjivači virusa. Zabrana se odnosi i na decu pošto na vas mogu da računam da ćete vi držati distancu, ali kako ćete to objasniti deci koja vide drugara iz vrtića", kazao je doktor Stevanović.

"Ljudi, zabrana se odnosi na sve starosne kategorije. Deca mogu da šire infekciju", poručio je Stevanović i dodao da je i njemu teško pošto ima troje male dece, ali je kazao da moraju da ostanu kod kuće.


Tagovi