NAJNOVIJA VEST

PROCENA 2.000 zaraženo! Kada pacijent u kućnoj izolaciji da se javi lekaru?

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Korona virus u Srbiji - najnoviji podaci uživo!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Novi podaci o korona virusu u Srbiji!

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Sa današnjim danom poslednja informacija je da je u Srbiji 187 potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona (jutros je bilo 188, ali jedna pacijentkinja je preminula). Od toga je 97 hospitalizovano, 14 na repispiratorima. Pacijenti koji su na repriratorima - dvoje u Vojvodini, četvoro u Niš, dvoje u Kragujevcu i šestoro u Beogradu.

Od tih 97 zaraženih, devet u KC Vojdvodine, deset u Nišu, devet u KC Kragujevca, 30 na Infektivnoj klinici u Beogradu, sedam na Pulmologiji KCS i 32 u "Dragiša Mišović". Planira se da se 27 pacijenata prebaci u "Dragiša Mišović".

Za sada imamo dvoje mrtvih - danas je preminula pacijentkinja 1928. godište koja je bila na resporatoru.

Nije se promenila epidemiološka situacija, kaže Darija Kisić Tepavčević, a od sutra će svakog dana  presek biti u 15 h. Prema njenoj proceni, u Srbiji je trenutno oko 2.000 zaraženih

"Pacijenti u kućnoj izolaciji u slučaju temperature, koja ne prolazi nekoliko dana, pacijenti kod kojih je pogoršan kašalj, treba da se jave lekarima i oni će dalje voditi računa i motriti na razvijanje", rekli su stručnjaci da današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije. 

Tagovi