Zdravlje

Dramatično i kod "komšija": U Hrvatskoj 17, u Sloveniji 31 zaražen za 24 h

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Situacija u regionu postajte sve kritičnija.

Izvor: AP Photo/ Elaine Thompson

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

U Srbiji je danas potvrđeno 187 slučajeva obolelih (danas smo izgubili drugu žrtvu virusa kovid-19), a broj zaraženih raste i u regionu. 

U Hrvatskoj su do 16 sati zabeležena 254 slučaja zaraze korona virusom, 19 više nego jutros, saopštio je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Još se nalazimo u uzlaznom delu epidemijske krive, što je očekivano", rekao je Beroš na konferenciji za novinare nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici.

On je rekao da je jedno kraće vreme sistem testiranja bio van funkcije zbog današnjeg zemljotresa u Zagrebu ali da on sada radi.

U sloveniji broj potvrđenih slučajeva korona virusa porastao je danas za 31 na 414, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje.

Kako se navodi, šestoro zaraženih su stranci, prenosi STA. Najveći broj zaraženi, 92 je u Ljubljani, što je za sedam više u odnosu na prethodni dan.

Tagovi