Zdravlje

Zaraženi korona virusom u Srbiji: Najmlađi ima 30, najstariji 84 godine

Izvor mondo.rs

Od 222 osobe koje su inficirane virusom kovid-19, 15 je na respiratorima.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji. Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

 U emsiji na RTS gostovala je Darija Kisić Tepavčević i govorila o pacijentima koji su zaraženi virusom korona u Srbiji. 

"Najmlađi pacijent je 1990. godište, a najstariji 1936. To smo govori da nisu najstariji pogođeni, ugroženi su i mladi. Svi smo osetljivi na ovaj virus".

"U toku popodneva imamo 34 novozaraženih, ali niko nema težu kliničku sliku, određeni broj je u bolnicama, određeni na kućnom lečenju.Sada imamo i veći broj zaraženih, radimo i više testova. Što se testiranja tiče, imamo striktene kriterijume, ali sada se javlja mnogo više ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima i ispunjavaju kriterijume da im se uradi test"

"Od 222 zaraženih, 15 je na respiratoru, tri su u prilično ozvbiljnom stanju, to su osoebe koje imaju udružena oboljenja i zato su na respiratoru. Ulažemo sve napore da im pomognemo i nastavićemo tu borbu", rekla je dr Kisić.

Tagovi