!!!

Kinezi kažu: STABILIZACIJA EPIDEMIJE u Srbiji - za 29 DANA!!!

Izvor mondo.rs

Tim kineskih epidemiologa pomaže našim lekarima u borbi sa korona virusom. Evo njihove procene koliko će nam trebati da stabilizujemo epidemiju... ako se zaista svi pridržavamo mera.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji. 

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Kineski stručnjaci procenjuju da će Srbiji biti potrebno 29 dana da stabilizuje situaciju sa virusom korona, ako se svi od danas počnu pridržavati svih mera, izjavio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Grupa kineskih stručnjaka juče je došla iz Kine da bi Srbiji pomogla u borbi sa koronavirusom.

"Oni su kratko ovde, upoznaju se sa našom situacijom, do sutra posle podne će izaći sa prvim setom novih mera koje su se kod njih pokazale kao dobre", rekao je Lončar za RTS.

U Srbiji su virusom korona zaražene ukupno 222 osobe, a u bolnici je 131 osoba. Na respiratorima je 15 osoba, od kojih je, kaže Lončar, troje u prilično ozbiljnom stanju.

"Uglavnom su imali druge bolesti. Naši lekari i sestre ulažu sve napore da im pomognu, mi ćemo tu borbu nastaviti", istakao je ministar zdravlja Srbije.

Tagovi