Zdravlje

Čačak: Desetoro zaraženih u bolnici, u kakvom su stanju

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Opštoj bolnici u Čačku sada je hospitalizovano desetoro pacijenata sa virusom korona, od kojih niko nije na respiratoru.

U Domu zdravlja u ambulanti bilo je 19 pregleda, od kojih je jedna osoba upućena bolnici, a do sada je ukupno izolovanih sa pozitivnim korona nalazom devet, dok se sedam briseva trenutno obrađuje.

"Ono što je dobro jeste da se stanje u nedelju stabilizovalo. Mi popunjavamo kapacitete u bolnici, nijedna osoba nije na respiratoru, što je dobra vest i nadamo se da će ovako i da ostane, ali spremamo se dve nedelje i na mnogo gori scenario", kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Naveo je i da je prethodna noć na teritoriji Čačka bila mirna, a da su tri lica kršila zabranu kretanja i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

U bolnici je sinoć urađena dezinfekcija unutrašnjeg prostora, kazao je Todorović i dodao da se danas nastavlja dezinfekcija Domom zdravlja, a onda i sve ostalo po prioritetima.

U toku jučerašnjeg dana kol centru u Čačku upućeno je oko 100 poziva starijih građana od 65, a većina poziva se odnosila na hranu i neophodne medikamente.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je registrovano 249 zaraženih

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.