Zdravlje

POTVRĐENO: VMA neće primati pacijente obolele od korona virusa (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor mondo.rs

Vojno-medicinska akademija ne može da prima pacijente kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, potvrdio ministar Lončar.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Vojno-medicinska akademija funkcionisaće kao civilna bolnica u narednom periodu, i neće zbrinjavati obolele od korona virusa, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je na konferenciji kriznog štaba rekao i da u Srbiji za 24 sata imamo 54 nova slučaja korona virusa.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji. Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

"Za smeštanje pacijenata odabrana je Gradska bolnica na Zvezdari, odakle se već premeštaju pacijenti na VMA. Od srede, VMA funkcioniše kao civilni zdravstveni objekat, kao da je gradska bolnica. Biće dežurna svakog dana za civile, i primaće sve one koji nisu pozitivni, niti pod sumnjom da su pozitivni na korona virus. Gradska bolnica biće jedna od bolnica koje će se baviti samo pozitivnim slučajevima," rekao je on.

Pogledajte video - novi slučajevi korone u Srbiji!

Agencija Tanjug ranije je prenela da Vojnomedicinska akademija, prema proceni kineskih epidemiologa, ne može da prima pacijente obolele od korona virusa, zbog sistema centralne ventilacije.

Tim stručnjaka iz Kine boravi u našoj zemlji kako bi pomogao u borbi protiv korona virusa. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će, nakon konsultacije sa kineskim lekarima oko svih mera, Srbija sada napasti koronu.