Zdravlje

Crna Gora: Dva nova slučaja korona virusa, jedan povezan s prethodnim

Izvor SRNA

Jedna osoba kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa bila je u kontaktu sa osobom za koju je ranije utvrđeno da je zaražena.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

U Crnoj Gori u utorak je potvrđeno prisustvo novog korona virusa kod dve osobe i do sada je ukupno potvrđeno 29 slučajeva, od kojih je jedan sa smrtnim ishodom, saopštio je Institut za javno zdravlje Crne Gore.

Crna Gora ranije je objavila da će javno objavljivati imena lica u samoizolaciji, u zemlji trenutno vlada nestašica maski a nedavno je preminula prva osoba, muškarac koji je prethodno bio u Srbiji.

"Od dve osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo novog korona virusa, jedna je povezana sa prethodnim slučajem", navedeno je u saopštenju.

Iz Instituta su istakli da se na bolničkom lečenju u Kliničkom centru Crne Gore nalazi sedam pacijenata.

"Svi su trenutno stabilnog zdravstvenog stanja koje se kontinuirano budno prati", dodaje se u saopštenju.

Do sada je u Crnoj Gori sprovedeno 236 testiranja kod osoba koje su ispunjavale epidemiološke i kliničke kriterijume za sumnju na prisustvo virusa korona, a pod zdravstvenim nazorom nalaze se 5.972 osobe.