Zdravlje

Švajcarska: 90 preminulo od korona virusa, više od 9.000 zaraženo

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Iz sata u sat broj obolelih raste.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Broj preminulih usled širenja zaraze virusom korona u Švajcarskoj porastao je na 90, saopšteno je iz Federalne kancelarije za javno zdravlje. U saopštenju se navodi da je u Švajcarskoj zaraženo skoro 9.000 ljudi, te da je rano da se kaže da broj novih slučajeva opada.

Prema zvaničnim podacima, broj novih slučajeva je nešto manji od 1.000 u odnosu na juče, što ne predstavlja toliko nagli porast u odnosu na prethodnih nekoliko dana.

"Definitivno će nam trebati još nekoliko dana prije nego što budemo u mogućnosti da govorimo o konsolidaciji brojeva ili trenda", izjavio je šef ođeljenja za upravljanje krizama u Ministarstvu zdravlja Patrik Matis. On je rekao da postoji nada, ali da je potrebno više vremena za bilo kakve zaključke.