Vučić: Danas se očekuje ZNATNO VEĆI broj obolelih!

Predsednik Vučić najavio da se danas prvi put očekuje znatno veći broj obolelih nego prethodnih dana!

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je Štark arenu u kojoj se nalaze namirnice koje će biti podeljene penzionerima koji imaju primanja manja od 30.000 dinara, i tom prilikom rekao da se danas očekuje znatno povećan broj obolelih.

"Prema podacima koje do sada imam, testirano preko je 250-260 ljudi, biće ih testirano oko 500 u toku dana.Za 10 dana ići će se na testiranje 3.000 dnevno, tako da će brojevi da rastu, ali sa tim moramo da se suočimo. Bolje da se suočimo što pre nego da čekamo da smrt dođe po nas", rekao je presednik Vučić.

"Nama su bolnice i ovako pune svaki dan, samo čekamo kad će još da ih umre. Povećan je i broj pacijenata na respiratorima, zato je važno da što pre dijagnostikujemo zarazu i onemogućimo prenos na drugo lice".

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji.

Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Kineski stručnjaci su izneli svoje mišljenje da će epidemija u Srbiji biti stabilizovana za 29 dana, a evo šta kaže ekspert - kada će prestati pandemija korona virusa.